18 Ekim 2015 Pazar

Bloga Resin Galerisi Ekleme

Blogunuza eklediğiniz yazılara ait resimlerden istediğinizi slayt olarak görüntüleme imkanı veren bir eklentiyi sizlerle paylaşıyoruz.Blogunuza ekliyeceğiniz bu resim galerisini isteğinize göre boyutlandırabilir ve istediğiniz yerde görüntüleyebilirsiniz.Blogger resim galeri eklentisinde resimlerin geçişi hem otomatik, hemde tıklama yöntemi ile olur.Galerinin görünümü aşağıda resimde görüldüğü gibidir.Blogger resim galerisiniz blogumuza herzamanki gibi en basit yöntem olan gadget ekleme yöntemi ile ekliyeceğiz.
1-Blogger Hesabımızla giriş yapıyoruz.
2-Kumanda Paneli>Yerleşim>Gadget Ekle>Html/Javascript yolunu takip edip açılan gadgetin içerisine aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.


<!-- Start Gadget Code Galeri http://www.bebekistantasarim.com -->
<style type="text/css">
#simplegallery2 {
    //CSS for sample Gallery
position: relative;
    visibility: hidden;
    border: 5px solid black;
    margin: auto;
}
#simplegallery2 .gallerydesctext {
    //CSS for description DIV of Example 1 (if defined)
text-align: left;
    padding: 2px 5px;
    font-family: calibri;
}
</style>
<script type="text/javascript" src="http://bebekistantasarim.com/urun/biberon"></script>
<script type="text/javascript" src="http://bebekistantasarim.com/urun/buket">
</script>
<script type="text/javascript">
var mygallery2=new simpleGallery({
 wrapperid: "simplegallery2", //ID of main gallery container,
 dimensions: [400, 265], //width/height of gallery in pixels. Should reflect dimensions of the images exactly
 imagearray: [
  
       ["RESİM LINK 1 BURAYA", "#", "_new", "IMAGE AÇIKLAMASI BURAYA"],
       ["RESİM LINK 2 BURAYA", "#", "_new", "IMAGE AÇIKLAMASIBURAYAE"],
       ["RESİM LINK 3 BURAYA","#", "_new", "IMAGE AÇIKLAMASI BURAYA"],
       ["RESİM LINK 4 BURAYA", "#", "_new", "IMAGE AÇIKLAMASI BURAYA"],
       ["RESİM LINK 5 BURAYA", "#", "_new", "IMAGE AÇIKLAMASI BURAYA"]
 ],
 autoplay: [true, 2500, 2], //[auto_play_boolean, delay_btw_slide_millisec, cycles_before_stopping_int]
 persist: true,
 fadeduration: 1000, //transition duration (milliseconds)
 oninit:function(){ //event that fires when gallery has initialized/ ready to run
 },
 onslide:function(curslide, i){ //event that fires after each slide is shown
  //curslide: returns DOM reference to current slide's DIV (ie: try alert(curslide.innerHTML)
  //i: integer reflecting current image within collection being shown (0=1st image, 1=2nd etc)
 }
})
</script>
<div id="simplegallery2"></div>
<!-- End Gadget Code Galeri http://www.bebekistantasarim.com -->
Kod İçerisinde:
  • Resim galerisinin boyutunu değiştirmek için kod içerisinde renkli olarak belirttiğimiz, 400, 265 değerlerini değiştirin.400 genişlik, 265 yükseklik değerini ifade ediyor.
  • Galeride görüntülemek istediğiniz resme ait image linkini "RESİM LİNK 1 BURAYA" yazan yere yapıştırıyoruz.
  • # yerine galerideki resme tıklayınca açılmasını istediğiniz URL adresini yazıyoruz.
  • Galeride resmin üst sol tarafında bulunan kısa açıklama için ise "İMAGE AÇIKLAMASI BURAYA" yazan yere yazıyoruz.Yazı tipi içinde calibri yazan yere istediğimzi yazı tipini yazıyoruz(Arial,Comic,Verdana...v.b)
  • Galeride resimlerin otomatik olarak kaymasını istemiyorsanız renkli olarak belirttiğimiz true yerine false yazıyoruz.
  • Slayt geçiş hızı için de 2500 değerini değiştirerek ayarlayabilirz.

30 Mart 2015 Pazartesi

ALEXA RANK TRAFİĞİ NEDİR? NE İŞE YARAR?

ALEXA


Web dünyasında uzun bir süre zaman geçirmişseniz mutlaka ” Alexa ” ismini duymuşsunuzdur. Peki bu Alexa denen şey de neyin nesi ? Ne işimize yarar ? Amacı nedir ? Hepsi yazımızın devamında….
Alexa  dünyanın en bilindik Site Bilgilendirme Şirketidir. Bu ne demek ? Dünya üzerindeki bütün web sitelerine gönderdikleri botlar ve diğer teknolojileri sayesinde bu web siteleri hakkında bilgi oluşturuyor. Elindeki bu bilgiyi de internet üzerinden herkesle paylaşıyor.  Alexa Traffic Rank dediğimiz şey de bu web sitelerini kendi aralarında sıralama sistemidir. Sıralamayı “Dünya Geneli” ve “Ülke Geneli” olmak üzere iki farklı biçimde yapıyor. Örneğin baidu.com Çin’de 1. Sıradayken dünyada 5. sırada yer almakta.
Alexa Traffic Rank , bu sıralamayı sitelerin belirli zaman aralıklarındaki trafiklerine göre yapıyor. Yani “X” sitesine bu ay 200 kişi girmişse Dünyada 800.000 sırada yer alıyorsa “Y” sitesine bu ay 500 kişi girmiş ve 700.000 sırada yer alıyor. Bir sonraki ay trafiğin değişmesine göre sıralama da o oranda değişebilir.

ALEXA’DA BULUNDUĞUM SIRA NE İŞİME YARAR ?




Alexa sıralaması sitenin hiti hakkında bize az-çok bilgi verir ancak bunlar asla elle tutulur şeyler olmadığı için çok güvenilir sayılmaz. Yani Sitem dünyada 20.000  sıradadır diye 100 bin dolara satarım gibi bir şey söylenemez. Bu sıralamayı dikkate alan bazı kişiler var. Webmaster sitelerinde bu kişilerle reklam ticareti yaparken sitenizin sıralamasına mutlaka bakarlar.
Alexa sıralamasında dünyada ilk 100.000 içine girmeyi başarırsanız , siteniz hakkında pek çok istatistiksel veriye grafik tabloları halinde erişme imkanınız doğar. Bunun dışında PRO üyeliğinizi ücretli olarak başlatarak da pek çok fonksiyonu aktif edebilirsiniz.



ALEXA RANK NASIL YÜKSELTİLEBİLİR?


Başlangıçtaki rank değeriniz milyonlarla ifade edilirken bazı methodlarla bu değeri 100,000'ler seviyesine indirebilirsiniz. Ancak bu değeri 10,000'ler ya da 1000'ler seviyesine indirmek çok zordur. Websiteleri arasındaki rekabet sizin alexa sıralamasında popüler olmanızı zorlaştıracaktır.
Bazı kaynaklar Alexa'yı hile ile kandırmak için herhangi bir yol olmadığını, bazı kaynaklar ise otomatik surf (auto-surf) ya da script yardımıyla bazı değişiklikler yapılabileceğini belirtmektedir.
Sitenizde webmaster araçları bölümü oluşturun. Böylece webmasterları sitenize çekmiş olursunuz.
Digg veta stumbleupon kullanın. Bu sitenize ziyaretçi çekmenizi sağlayacaktır.
Popüler konularınızı optimize edin. Eğer arama motorlarından sıkça ziyaretçi getiren konularınız varsa, o konu içine alexa ile ilgili eklentiler koyun.
Webmaster forumlarından trafik çekmek için banner takas ve link değişimi yapın.
Webmasterlara yönelik içerik yazın. Örneğin : SEO, Sanbox



PEKİ ALEXA RANK TRAFİĞİ PUANININ ANLAMI NEDİR?


  • Sıralama da 2 milyondan büyük bir sıralama sonucu aldıysanız sitenizin ziyaretçi sayısı “ÇOK ÇOK KÖTÜ”
  •  2 milyon ile 1 milyon arasında ise “KÖTÜ”
  •  1 Milyon ile 500 bin arasında ise “VASAT”
  •  500 bin ile 250 bin arasında ise “NORMAL”
  •  250 bin ile 100 bin arasında ise “İYİ”
  •  100 bin ile 50 bin arasında ise “ÇOK İYİ"
  •  50 bin altı “ÇOK ÇOK İYİ” olarak kabul edilebilmektedir.

 Not:  Eğer Avg. Traffic Rank: “NO DATA” ise sizden başka kimse siteyi ziyaret etmiyor demektir…



Alexa Üzerinde dünyanın en çok trafiğini alan 500 Sitesini merak ediyorsanız tıklayın: http://www.alexa.com/topsites
Türkiye’de en çok trafik alan siteler:   http://www.alexa.com/topsites/countries/TR



DMOZ NEDİR ? NASIL KAYIT OLABİLİRİM?

DMOZ NEDİR ? 


Dmoz, bugüne kadar gelmiş geçmiş en büyük açık dizin projelerinden bir tanesidir. Öncelerde Google açısından kayıt olunmanın oldukça fazla önemi var iken şuan daha çok satış aşamasında işe yarıyor.
Bünyesinde şuan için (07.09.2014) tam olarak 4,182,584 site, 1,022,825 kategori, 89,762 editör bulunduruyor. Peki Dmoz’u diğer dizinlerden farklı kılan nedir ? Öncelikle bu işte öncü sitelerden bir tanesidir, evrenseldir ve şuan pek önemi bulunmasa da bir kaç sene önce Google açısından Dmoz kayıtlı siteler güvenli olarak görülür ve sıralamalarda daha fazla yer alırdı. Ancak tabii ki bu böyle sürmedi. Dmoz’un zorunlu bir dezavantajı var oda editörlerinin gönüllü insanlardan oluşmasıdır.
Yani biraz uğraşıp Dmoz editörü olabilirsiniz. Ancak bunu fırsat bilen bazı editörler işi ticarete dökmüş, olmaması gereken şekilde yeni siteleri kabul etmiş ve Dmoz’un kalitesini düşürmüştür. Bu olaylardan sonra Google, tıpkı Alexa gibi Dmoz’un da önemini ortadan kaldırmıştır ve Dmoz’da sadece satış zamanı işe yaramaya başlamıştır.


DMOZ’A NASIL KAYIT OLUNUR ?


Öncelikle Dmoz‘a girin ve karşınıza gelen kategorilerden sitenizin ait olduğu kategoriyi seçin. Bu konuda dikkatli seçim yapmalısınız çünkü eğer olmaması gereken bir kategoride kayıt etmeye çalışırsanız Dmoz editörleri bunu kabul etmeyecektir. Bundan dolayı sitenize benzer aynı sektörde Dmoz’a kayıt olmuş bir site bulursanız bu daha garanti bir yol olacaktır o hangi kategoride ise sizde o kategoride başvuru yollayınız. Kategori seçme işini başarılı bir şekilde bitirdikten sonra sağ üstteki küçük menüde adres öner yazına basınız.
Karşımıza gelen alanda önce size uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veriliyor. Daha sonra ise sitenizin bilgileri isteniyor. Doğru bilgiler ile boş alanları doldurunuz. Boş alanlarda en dikkat etmeniz gereken kısım Site Açıklaması kısmıdır. Buradaki bölümde sitenizi övmeyin çok güzel , alanında en iyisi gibi kelimelerden uzak durun. 20-30 Kelimelik sitenizin içeriğini özetleyen net bir yazınız.
Diğer bölümleri de kurallara uygun tamamlarsanız ve sitenizin kalitesini Dmoz editörleri farkederse Dmoz’a kayıt olamamanız için hiç bir sebep kalmaz.

26 Ocak 2015 Pazartesi

ÜCRETSİZ BACKLİNK ALMA YOLLARI NELERDİR?


ÜCRETSİZ BACKLİNK ALMA YOLLARI

Back-link seo konusunda en çok dikkat etmemiz ve bize en fazla faydayı sağlayan araçtır. Bu makalemde ücretsiz backlink alma yollarını anlatacağım.
  

DİZİNLERE KAYIT:

 Dizinlere kayıt aslında en bilinen yöntemdir dizinde sitenize uygun bir kategoride anahtar kelimelerinizi kullanarak sitenizi kayıt edersiniz ve backlink sağlarsınız. Dizin sitelerine web sitenizi kayıt ederken dizin sitesinin page rank değerine ve spam siteleri kabul edip etmediğine bakın spam sitelerini barındıran dizinlerden her zaman uzak durmalısınız. Link veren dizin sitelerine kayıt olmayın çünkü sizden bannerlarını yada linklerini web sitenize eklemelerini isterler bu da o dizin sitesine referans olmanız anlamına geliyor ileride bu dizin sitesi google tarafından spam dizin sitesi olarak algılanırsa bu sizin sitenize etkileyecektir.

KALİTELİ İÇERİK:

Kaliteli içerik web sitenizin en etkili seo silahı’dır. Kaliteli içerik sahibi bir web site her zaman gelen ziyaretçiyi memnun eder ve o ziyaretçi belli bir süre sonra sitenizin müdavimi olur  adete.Mutlu ziyaretçi bağlantılarınızı facebook’ ta, kendi sitesinde, forumlarda paylaşarak sitenizin hem reklamını yapar hem size sürekli hit sağlar hem de backlink sağlamış olur 1 taşta 3 kuş.

LİNK DEĞİŞİMİ:

 Link değişimleri de back-link almak için önemli bir yoldur. Bu durumda dikkat etmenizgereken iki şey var. Birincisi elinizden geldiği kadar kendi siteniz ile uzaktan yakından ilgili siteler ile link değişimi yapın. Sizin sitenizle içerik bakımından alakası olmayan siteler ile ise kısa dönemde size bir şey kazandırmayacaksa link değişimi yapmayın. Yani burada pr değerinden ve ziyaretçi sayısından bahsediyorum. İkincisi ise webmasterları aşırı rahatsız etmeyin. Yani yüzlerce webmastera link değişimi yapmak istediğinizi belirten aynı maili yollamayın. Kısacası spam yapmayın. Bu belki işe yarar ama siz bile hangi webmaster ve hangi site ile link değişimi yapmak istediğinizi unutabilirsiniz. Ayrıca bu sizin ciddiyetsizliğinizi ve işe emek harcamaktan kaçındığınızı gösterir. Bu yüzden link değişimi yapacağınız siteyi dikkatle inceleyin ve webmasterına bilgi dolu sağlam bir mail gönderin.

FORUM SİTELERİNDE PAYLAŞIMDA BULUNMAK:

Popüler forum sitelerinde web sitenize ait bir kategoride sitenizden bir yazının yarısını yada tamamını paylaşarak yazının en altına kaynak olarak sitenizin linkini vermek her zaman önemlidir.Forumlarda yazınızı gören forum üyeleri yada ziyaretçileri linkinize tıklayarak  web sitenize erişim sağlar bu sayede forumdan sitenize hem backlink sağlanır hemde ziyaretçi akışı sağlanır her gün bir yazınızı 2-3 forumda farklı yazılarınızı paylaşırsanız bir süre sonra etkisini anlayacaksınız tabi içeriğiniz kaliteli ve ziyaretçiyi çekecek cinsten ise.Her forumda ayrı içerik paylaşılmamalı.

Rss Beslenmesi:

 Rss beslemeleri sitenizin içeriğinin başka sitelerde veya programlar aracılığı ile bir köşe bir bant halinde yayınlanmasını sağlar. Yani içeriğiniz bir başka sitede altında Orijinal sizin sayfanıza giden bir link ile yayınlanması. Bu linkte bize backlink olarak katkı sağlayacaktır.

SEO UYUMLU MAKALE YAZMAK:

Eğer bir konu ile ilgili bilgi birikiminiz var ise bunu yazılara dökün yani yararlı makaleler yazın. Yayınladığını ve altında sitenizin linkinin bulunduğu her makale bir adet back-link demektir.
Ve makale yazmanın en güzel tarafı ise genelde bir makaleyi onlarca siteye ekleyebilirsin ayrıca başkaları
size hiç zahmet vermeden makaleleri kendi sitesine koyar ve back-link sayınız artar. Çünkü makale siteleri aynı zamanda bilgi depolarıdır ve tüm internet kullanıcılarının faydalanabileceği bu tarz web site sayıları azdır.

YAZAR KAFE KULLANIMI:

Hürriyetin web site ve blog sahiplerine sunduğu bir hizmet vardır adı bumerang bu sisteme http://bumerang.hurriyet.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz bu siteme sitenizi kayıt ettikten siteniz değerlendirilir eğer siteniz  platin üyelik alabilir ise yazarkafe denen bir sistem yazılarını paylaşım link verebilirsiniz bu sayede hem hürriyet gibi page rank değeri 6 olan web siteden backlink sağlarız hem de bu sistemden hit sağlayabiliriz.Bumerang sistemini daha sonra bir makalemde detaylı bir şekilde anlatacağım.

PARAVAN SİTE:

Google arama motorunun blog sahibi olmak veya ücretsiz web sitesi kurmak isteyenler için blogger adında oluşturduğu bir sistem vardı. Blogger ücretsiz ve hazır bir sistem olduğu için site kurmak 5 dakikanızı bile almaz. Zamanım var diyorsanız ana web sitenizin konusunda bir blog sitesi açarak özgün yazılar girebilir ve bu blogger sitesinin değerini arttırdıktan sonra siderbar yada footer kısmından ana sitenize anahtar kelimenizden link verirseniz bu link dofollow olarak işlem görür ve bu anahtar kelimede baya bir şekilde güçlendirir sitenizi hem de page rank değeri almanızı sağlayabilir her açıdan pozitif seo puanı sağlar o yüzden bu sistemi öneririm.

SOSYAL MEDYA:

Sosyal medyada profillerinize özellikle web sitenizin adresini yazmalısınız sosyal ağlarda web sitenizden paylaştığınız paylaşımlarda çok önemlidir. Sosyal medyanın seo etkisi isimli makalemde bu konuda detaylı bir bilgi bulabilirsiniz asla sosyal medyayı görmezden gelmeyin.

Yukarıda belirttiğim backlink teknikleri çok aşırıya kaçmamak ve spam(ilgisiz ve çok sayıda link) uygulamamak şartıyla web sitenizi arama motorlarında güçlendirir ve page rank değeri alma ihtimalinizi arttırır
.

22 Ocak 2015 Perşembe

Organik Ürünler İçin Organikcarsim.com

Organik Ürünler İçin Organikcarsim.com

Organik Ürünler İçin Organikcarsim.com

İnsanlar sağlık konusunda bilinçlendikçe artık daha fazla organik ürünlere yönelir oldular. Organik gıdalar, organik kişisel bakım ürünleri, organik temizlik ürünleri ve dahası…. Organik ürünlerin bu kadar talep görmesiyle birlikte organik ürünler satan firmalara, mağazalara ve hatta internet alışveriş sitelerine daha fazla ihtiyaç duymaya başladık.

İşte organikcarsim.com alışveriş sitesi tamamen organik ürünlere odaklanmış ve bu alanda yılların tecrübesiyle uzmanlık kazanmış bir organik ürün alışveriş sitesi.

Peki organikcarsim.com sitesinden ne tür organik ürünler temin edebilirsiniz?


Organikcarsim.com da işte tam bu noktada tüketicilerin en çok talep ettiği organik ürünleri tüketiciyle buluşturuyor. Organik gıdalar, organik kişisel bakım ürünleri, organik temizlik ürünleri ve dahası… Ayrıca en iyi organik ürün markalarıorganikcarsim.com alışveriş sitesinde bulabilirsiniz.



Organik gıdalar:
Organik gıdaları artık daha fazla tüketiyoruz. Çünkü hepimiz daha sağlıklı, daha kaliteli ve uzun bir yaşamı hedefliyoruz. Organik gıda tüketimiyle bu hedefinize ulaşabilirsiniz. Organikcarsim.com’ un sizler için sunduğu organik bal, organik sirke, organik kahvaltılıklar, organik un, organik unlu mamuller ve daha birçok organik ürünlerle daha sağlıklı beslenebilirsiniz.


Organik kişisel bakım ürünleri:
Kişisel bakım ürünlerinde kullanılan yapay maddeler, zararlı kimyasallar cildimiz için gerçekten sorunlar oluşturabiliyor ve daha başka sağlık sorunları için risk yaratıyor. Organikcarsim.com’ dan alacağınız organik kişisel bakım ürünleriyle bu riski azaltabilir ve cildinize daha sağlıklı ve güvenli bir bakım sağlayabilirsiniz. Organikcarsim.com’ un sizler için sunduğu organik bebek bakım, el ve tırnak bakım, kadın hijyen, erkek bakım, ağız ve diş bakım, vücut bakımı, cilt bakımı, saç ve şampuan, kozmetik ve makyaj ürünlerini denemenizi öneriyoruz.


Organik temizlik ürünleri:
Ev ortamında siz kadınların cildinin en çok temas ettiği ürünler belki de temizlik ürünleri. Hepimiz evimizi her zaman temiz tutmaya çalışıyoruz. Peki bunun için kullandığımız temizlik ürünleri ne kadar güvenli? Bu ürünler ne kadar sağlıklı? Organik veya doğal olmayan ürünlerde kullanılan kimyasallar cildimizin görünümü ve sağlığı açısından her zaman risk oluşturuyor. Bunun için doğal içerikler barındıran, organik temizlik ürünleri her zaman tercihiniz olmalıdır.  Organikcarsim.com’ un sizler için sunduğu bulaşık yıkama, çamaşır yıkama, dezenfeksiyon, yüzey temizleyiciler, nötral temizlik,vücut temizlik ve bakım kategorilerindeki organik temizlik ürünlerini mutlaka denemelisiniz.

Organikcarsim.com yılların verdiği tecrübeyle her zaman en güvenilir, en sağlıklı ve en gerçek organik ürünleri sizlerle buluşturmaya devam ediyor. Eğer tükettiğiniz gıdalarda, kişisel bakım ürünlerinde, temizlik ürünlerinde organik olma özelliği arıyorsanız organikcarsim.com sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır. Karar vermeden önce organikcarsim.com’u mutlaka ziyaret edin.